Beställ 3 och få gratis frakt

Hur kan jag zonindela med färg

Oavsett storleken på ditt öppna utrymme kan zonindelning av det i separata områden hjälpa det att fungera mer effektivt, särskilt om det utgör flera olika roller - till exempel vardagsrum, arbetsyta och lekyta. Målning är ett utmärkt sätt att uppnå detta eftersom användning av olika färger för olika områden kan ge ett utrymme en identitet även utan väggar. 

Nordsjö Årets färg 2022, Bright Skies™, och dess färgpaletter ger dig de perfekta färdiga koordinerande färgscheman för att underlätta zonindelningen. Hur du använder dessa kombinationer beror på vilka zoner du behöver, men Bright Skies™ och dess färger kan samarbeta på flera sätt, för att ge en känsla av flexibilitet och fräscha upp öppna utrymmen. 

Här följer fyra enkla sätt att zonindela med hjälp av Nodsjö Årets färg 2022, Bright Skies™. För fler idéer, titta på videon.

 

1. Måla ett hemmakontor

Om ett avkopplingsutrymme, exempelvis en lounge eller ett sovrum, är den enda tillgängliga platsen för skrivbord och stol, välj då en bakgrund för rummet som fungerar för vad du än gör i det. Här tillför nyanser från Workshop-paletten värme, medan ett tak målat i Bright Skies™ tillför en frisk, luftig känsla och en välkommen koppling till naturen. 

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Nordsjö terra flame D3.32.55
Bright Skies™ T0.10.70 COTY22
Spiced Honey E4.22.49

 

2. Dela upp ett utrymme för läxor och lek

Zoneindela lekrum

När ett utrymme behöver tjäna två syften, till exempel detta barns rum, är det en smart lösning att dela upp det i olika färger. Bright Skies™ är precis rätt nyans för inspirerande fokus och koncentration, medan en koordinerande ton av dämpad senapsgul är perfekt för lek. En skiljelinje i en livlig kulör ger en extra förstärkning. 

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod? 

Deep Rochefort F9.20.70
Nordsjö cobra bite G4.40.80
Bright Skies™ T0.10.70 COTY22

 

3. Markera en funktion

Zonindela et rum med färg

 

Särskilj en del av ett större rum, som den här kontorsvåningen, med kulör. Genom att använda en nyans för att definiera utrymmet på detta sätt kan man separera arbete från avkoppling, och Bright Skies™ är den perfekta ljusa och luftiga nyansen för att öka koncentrationen. Resten av rummet - i mjuka nyanser av ljusrosa och dämpad senapsgul - blir det perfekta utrymmet för att varva ner i slutet av en hektisk dag när arbetet är över. 

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Bright Skies™ T0.10.70 COTY22
Dark Montpellier F6.55.54
Nordsjö floating petal B6.05.73
Deep Rochefort F9.20.70

4. Länka samman rum med färg

 

Om det finns en begränsad uppdelning mellan angränsande rum kan färg hjälpa till att länka samman de två utrymmena. Här sprider en cirkel i Bright Skies™ ett eko av väggens kulör och för med sig kontorets luftiga himmelskänsla in i korridoren. 

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod? 

Bright Skies™ T0.10.70 COTY22
Spiced Honey E4.22.49